Zayıflama Belirtileri

Ahmet

Zayıflama Belirtileri: Zayıflama, insan bedeninde bulunan yağların yakılması ve insanın fiziki olarak değişime uğraması durumudur. Zayıflamak isteyen kişiler metabolizmalarını çalıştıracak eylemler yapmalıdır. Sağlıklı beslenme, çok sıvı tüketimi, düzenli spor gibi kolay yöntemler ile zayıflamak oldukça mümkündür.

Metabolizması yavaş çalışan bireylerde kilo verme zorluğu gözlemlenir. Kilo vermek isteyen kişiler metabolizma hızlandıracak yiyecekler ve içecekler tüketmelidir. Zayıflamaya başlayan kişi metabolizmasının çalışma şeklinden ve vücut değişimden bunu fark edebilir. Zayıflama, kişinin ağırlığının %10’ luk kısmını geçmeden belirti göstermez.

Zayıflama
Zayıflama eylemi çok nedenden dolayı olabilir. Besin eksikliği gibi nedenlerle olabilirken, kilo vermek isteyen kişilerin besinleri kısmasından da meydana gelebilir. Fizyolojik zayıflama olarak adlandırılan, beslenme yetersizliği ve beslenme azlığından ortaya çıkan durumda mevcuttur. Besin maddesinin kıtlığından ve ya vücut yediği enerjiden daha fazlasını yakarak bunu gerçekleştirir. Hastalıklara bağlı olarak da zayıflama gözlemlenir. Bu zayıflamaya marazi zayıflama denmektedir. Günlük tüketilen besinlerle alakası olmayan marazi zayıflama, hastalıklar sonucu oluşur.

Tüberküloz ve ya nevrasteni gibi kronik rahatsızlıklar, yemek borusunda bir rahatsızlık, ülser, sindirim sistemi bozuklukları zayıflamaya neden olabilmektedir. Tiroid hastalarında da zayıflama oldukça sık rastlanmaktadır. Oluşan hastalıkla birlikte kişinin enerji yakımı hız kazanır vücut yeterli takviye gıdayı almakta zorlanır ve bunun sonucunda zayıflama dediğimiz eylem gözlenir. Zayıflama her zaman istenilerek yapılan bir eylem değildir. Bazen sizin isteminiz dışında gerçekleşir.

Zayıflama Belirtileri
Günümüz de pek çok kadın ve erkeğin hedefi olarak da nitelendirsek yanlış olmaz. Zayıflama kilolu insanlar için oldukça yararlı bir tedavidir. Fazla kilonun zararlı olduğu kadar aşırı zayıflama da oldukça risklidir. Zayıflama işleminde fiziki muayenede araştırılması gereken bazı hususlar mevcuttur. Kilo, boy, yağın vücutta dağılımı, bazı kronik rahatsızlıklar, sindirim sistemi sorunları, solunum sorunu, kan testleri, sigara kullanımı ve ilaç kullanımları olarak sıralanabilir. Bu etkenler zayıflama da oldukça önemli faktörlerdir.

Doktorlar genellikle zayıflatmak istediği kişileri ideal kilo dediğimiz kiloya kadar zayıflatmayı hedefler. Bundan azı kişinin sağlığı için olumsuz sonuç verir. Boy ve kilo endeksine göre hesaplanan ideal kilonuz bulunur. Vücutta bulunan yağ miktarı oldukça önemlidir. Zaten zayıflama da yapılması gereken ilk hedef yağların yakımıdır. Zayıflama işlemin de besin tüketimi oldukça önemlidir evet ama kişinin psikolojisi de zayıflama da oldukça önemli bir etkendir.

Duygusallık faktörü zayıflama da büyük rol oynamaktadır. Kişi depresyon, anksiyet, evde ve işte ya da sosyal hayatında bazı sorunlar yaşıyorsa, öfkelenme gibi durumlarda zayıflama şekli de değişkenlik gösterir. Stresli bir bireyin zayıflaması gözlemlenebilir. Fakat bu zayıflama bilinçli şekilde yapılmadığı için çeşitli sebeplerle birleşerek farklı sorunlar yaratabilir. Zayıflama ilk olarak gözlem ile tespit edilir. Vücudun belli yerlerinde incelme gözlemlenir. Yemek yeme normalden daha az seyrediyor ise zayıflamanın ilk belirtileri arasına alabiliriz. Zayıflama dıştan fiziksel olarak anlaşılır. İçten ise yağ yakımı gözlemlenir. Tartı adını verdiğimiz cihazlar ile tartılarak da bu gözlemi sağlayabilirsiniz.

Yorum yapın