Yerleşme Kanaması Belirtileri

Ahmet

Yerleşme Kanaması Belirtileri: İmplantasyon kanaması olarak da bilinen yerleşme kanaması adet kanamasından farklılık taşır. Yerleşme kanamaları gebelik başlangıcı ile birlikte ortaya çıkmaktadır. Bazı durumlarda adet kanamaları ile aynı zamana denk geldiği için bu durumun regl olduğu düşünülebilir. Ayırt edilemeyebiliyor. Yerleşme kanaması genellikle gebeliğin ilk belirtilerinden birisidir. Döllenen yumurta rahim duvarına kadar gelir bu süreçte de bu kanama gerçekleşir. Oluşan döllenmeden sonra ortalama 6 ile 12 gün arasında gerçekleşir. Oluşan yerleşme kanaması lekeli bir görüntüye sahiptir. Bu kanamalar ortalama 2 ile 3 gün devam edebilir. Yerleşme kanamasında ve adet döneminde bazı ayırıcı farklar bulunuyor. En belirgin şekli devam etme süreleri ve yoğunlukları olmaktadır. Adet kanamaları daha uzun sürer. Adet kanamalarına göre renkleri daha farklı şekillerdedir. Yerleşme kanamaları açık pembe ve ya kahverengi bir renk yapısında olmaktadır.

Yerleşme Kanaması Belirtileri
Yerleşme kanamasının ilk belirtisi lekelenmedir. Lekelenme yerleşme kanamalarında 1 hafta ya da 10 gün arasında değişmektedir. Lekelerin rengi pembe ve ya kahverengidir. Bu renk dışında bir lekelenme yaşıyorsanız bunu doktorunuza belirtiniz. Lekelenme yerleşme kanamalarının en belirgin özelliğidir. Yerleşme kanamalarında ki lekelenmeler gayet doğaldır herhangi bir sorun nedeni ile değildir. Bir diğer yerleşme kanaması belirtisi kramptır.

Lekelenme ve kramp sancıları kadınlarda yumurtlama belirtisidir. Yerleşme kanaması esnasında iki gün kadar kramp gibi sorunlar yaşanmaktadır. Adet döneminde yaşanılan kramplardan ziyade daha hafif ya da daha alt kısımlarda görülmektedir. Adet kanamaları kadar şiddetli bir kramp sancısı yaşatmaz. Eğer ki bu kramplar uzun süreden bu yana devam ediyor ise bu sağlıklı bir durum değildir. Eğer ki çok uzun zamandır bu krampları yaşıyorsanız ve bu krampların şiddeti adet sancısı kadar yoğun ise bir doktora danışmanız önerilmektedir. Yerleşme kanamaları ile birlikte oluşan belirtilerden diğeri ise göğüz bölgesinde meydana gelen değişimlerdir.

Kadınların gebelikle birlikte artmaya başlayan hormon düzeyleri göğüs bölgelerinde sızlama ve hassasiyeti birlikte getirecektir. Genel olarak yumurtlama yaşandığından itibaren göğüs hassasiyeti 1 hafta boyunca devam eder. Normal bir adet döngüsü içerisinde göğüs hassasiyeti yaşıyorsanız bu 2 gün kadar sürmektedir. Bir başka yerleşme kanamasının belirtisi vücut ısısının değişmesidir. Bu durumda gebe kalan kadında yüksek vücut ısısı görülür. Yerleşme kanamalarına bağlı gelişen vücut ısısı uzun sürmez. Vücut ısısı birkaç gün de normal seyrine dönmüş olacaktır.

Gebelik dönemi yeni başlayan kadında sık idrara çıkma görülür. Bu idrarın nedeni ise hCG olarak bilinen gebelik hormonlarının yükselmeye başlamasıdır. Bu hormonların yükselmesi ile birlikte metabolizma hızlanma gösterir. Buna bağlı olarak da anne sık sık tuvalete gitme isteği duyar. Yerleşme kanaması yaşayan kadının yemek yeme alışkanlığı da bozulmaktadır. İştahsızlık kendisini göstermeye başlar. Bazı yemeklere karşı bir hassasiyet oluşur.

Değişen hormonlar o kadar etkilidir ki çok sevdiğiniz bir besin size artık kötü gözükebilir. Bir diğer belirti ise sıcak basmasıdır. Bu durum her kadında görülmeyebilir. Ani olarak gelişen sıcak basmaları belli bir süreden sonra geçer ve yeniden başlar. Bir süre sonra bu sorun da ortadan tamamen kalkar. Bu belirtilerin dışında gebelikten kaynaklı yorgunluk yaşanabilir. Sabahları uyanıldığı zaman mide bulantısı ve kusma söz konusudur. Kabızlık oranı hamilelikte oldukça sıktır. Sivilcelenme de kişiden kişiye farklılık göstererek yaşanabilir.

Yerleşme Kanaması Ağrılı Olur mu?
Yerleşme kanamalarında genellikle kramplar görülür. Bu yaşanılan kramplar adet döneminde ki kadar sancılı değildir. Fakat yine de ufak bir ağrı oluşturabilir.

Hamilelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur?
Hamilelik döneminde yerleşme kanaması olarak adlandırdığımız bir kanama çeşidi bulunmaktadır. Bu kanamalar regl dönemi gibi değil daha çok lekelenmeler şeklindedir. Yerleşme kanamaları yumurtlamanın oluşmasından itibaren 10 gün ya da 14 gün arasında değişiklik gösterir. Bazı kadınlarda yerleşme kanamaları ile adet dönemleri aynı zamana denk gelebilir ve karıştırılabilir. Bu fark çok beliğin olur hem süre bakımından hem de renk bakımından.

Yerleşme Kanaması Rengi Nasıl Olur?
Yerleşme kanamalarında ilk olarak lekelenme rengi çok belli olmaz. Yerleşme kanamaları regl kanamalarına göre daha pembe ya da daha kahverengidir. Normal olan kanama yani regl kanaması kırmızıdır. Regl kanamalarına göre kanın yapısı daha pıhtılaşmış şekildedir. Pembe renge sahip yerleşme kanamalarında kanın yapısı daha sıvı ve homojendir.

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur ve Ne Kadar Sürer?
Yerleşme kanamaları döllenme gerçekleştikten sonra oluşur. Embriyo uterus duvarına yerleşir. Yerleşme kanaması da bu noktada başlar. Çünkü bu yerleşme esnasında bazı damarlar parçalanır ve kanamaya neden olur. Kadınlar adet döneminde nasıl bir ağrı olduğunu, kanama rengini, miktarını her türlü ayrıntıyı bilmektedir. Fakat yerleşme kanamaları bu durumdan daha farklı gerçekleşir. Renk olarak, miktar olarak, devam süresi olarak farklılık gösterir. Yerleşme kanamaları döllenmenin yaşanmasından ve rahim duvarına embriyonun yerleşmesinden itibaren bir hafta içinde bu kanama görülür. Yerleşme kanaması başlamasından sonra 2 gün kadar sürer.

Yorum yapın