Ultrasonda Erkek Bebek Belirtileri

Ahmet

Ultrasonda Erkek Bebek Belirtileri: Halk arasında oldukça yaygın olarak bahsi geçen bir diğer yöntem ise kişinin yediği ve içtiği şeylerin ne olduğuna bakılarak verilen kararlar olmaktadır. Bu yöntem eski zaman insanlarının oldukça yaygın olarak kullandığı fakat yanılma payının oldukça yüksek olduğu bir yöntemdir. Dolayısıyla ultrason cinsiyet belirleme de kullanılan tıbbi yöntemlerden biri olmuştur.

Ultrasonla görüntüleme  hamileliğin öğrenildiği zamandan itibaren bebeğin takibinin yapılması için kullanılan bir yöntemdir ve oldukça güvenilir olan bir yöntemdir. Cinsiyetin kız yada erkek olduğu genellikle 18. ve 26. Haftadan sonra anlaşılabilmektedir. Ultrasonda tespit için bebeğin cinsel organı görüntülenir ve bu şekilde cinsiyete karar verilir. Fakat bazı durumlarda çocuğu pozisyonunun yanlış olmasından kaynaklı olarak çocuğun cinsiyeti yanlış olarak tahmin edilmektedir. Daha sonraki ultrasonlarda ise bu durum daha kolay anlaşılabilmektedir. Bu durum genellikle kız çocuklarının erkek çocukları olarak belirlendiği durumlarda sık olarak görülmektedir.

Ultrasonla bebeğin fizyolojik özelliklerine bakılarak karar verilmektedir. Bu kararlar ise bebeğin iskelet ve kas sisteminin araştırılması, bebeğin anne karnındaki hareketlenmeleri, ve kalp atım sayısı genellikle bebeğin erkek olduğunu gösteren durumlar olmaktadır.

10 haftalık olan bir bebeğin bacağının arasında cinsel organ gelişimi başlamaktadır ve bu durumda penisin görülmesi kişinin erkek bebeğe sahip olacağını göstermektedir. Daha sonra ise 14 haftalık olan bir bebeğin tüm cinsel organları daha rahat bir şekilde görülmekte ve bebeğin erkek olduğu tespiti kesin hale gelmektedir.

Ultrasonda Erkek Bebek Nasıl Anlaşılır?
Ultrason bebeğin cinsiyetini belirlemek için kullanılan en güvenilir ve garanti payı yüksek olan yöntemlerdendir ve bebeğin cinsiyeti genel olarak 20 hafta sonucunda anlaşılabilmektedir. Yukarıda belirttiğimiz fizyolojik özelliklerin tartışılması sonucunda bebeğin cinsiyeti belirlenmektedir. Ayrıca ultramar adı verilen bir test bebeğin cinsiyetini daha ayrıntılı bir şekilde anlamak için gereklidir.

Aynı zamanda bebeğin ve ailenin soy ağacının oluşturulması sonucunda da bebeğin cinsiyeti anlaşılabilmektedir ve bu durumda da ultramarlar kullanılmaktadır.

Ayrıca halk arasında erkek bebeğinin olduğunu işaret eden durumlarda ; kanın açık yada koyu renkli olması, hamile olan kişinin daha fazla tuzlu ve ekşi tüketmesi, idrar renginin normalden daha koyu olmasıdır. Fakat bu inanışlar doğru sonuçları vermeye bilmemektedir. Dolayısıyla bu konuda ultrason tercih edilmelidir.

Ultrasonda Kız Bebeğin Erkek Olma İhtimali
Ultrason oldukça güvenilir bir yöntem olarak görülmektedir fakat bebeğin pozisyonun farklı olması durumunda ya da cinsiyet organlarının ayrıntılı olarak görülemediği durumlarda genellikle kız olması beklenilen bebek erkek olarak doğabilmektedir. Bu durum çoğunlukla 16  haftayı tam olarak doldurmamış olan hamilelerin ultrasonlarında rastlanabilmektedir.

Bebeğin erkek olması durumunda penis oluşumu gözlemlenmelidir ve kız bebek olması için cinsel organ oluşumunda iç ve dış dudak oluşumu gözlemlenmelidir. Bu durumun tespiti için bebeğin bacaklarının açık olması gerekmektedir. Kız bebeğin erkek olma ihtimali bu durumun tersi olasılığına göre daha yüksek olmaktadır. Çünkü erkek cinsel organ oluşumunun görülmesi daha kolay olarak yapılmaktadır. Ayrıca bebeğin pozisyonun ultrasona dönük olmaması durumunda da erkek olan bebek kız olarak anlaşılabilmektedir. Dolayısıyla , bebeklerin cinsiyetlerin karar verilmesi için genital organın tam olarak gözlemlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca doğuma kadar cinsiyeti yanlış olarak tespit edilmiş durumlarla da karşılaşılmaktadır. Böyle bir durumun olmasının nedeni ise genellikle annenin karın içi yapısından kaynaklanabilmektedir. Böyle bir durum ise genellikle kız olması beklenilen bebeğin erkek olduğu durumlarda sık olarak karşılaşılmaktadır.

Ultrasondan farklı olarak kullanılan bir diğer yöntem ise amniyosentez olarak bilinmektedir.

Yorum yapın