TSH Düşüklüğü Belirtileri

Ahmet

TSH Düşüklüğü Belirtileri: TSH düşüklüğü tiroit hormonunun düşük olmasına bağlıdır. Tiroit hormonları üretilemiyor ya da üretildiği halde vücut tarafından kullanılamıyor ise bu TSH düşüklüğüne neden olur. Buna bağlı olarak kişinin sindirim sisteminde bozulmalar buna bağlıda sorunlar yaşar. Kişi halsiz ve yorgun bir bünyeye bürünür. Çok sık tuvalete çıkar ve hızlı bir kilo kaybı yaşar.

TSH Düşüklüğü Nedir?
Düşük TSH’ye neden olabilecek iki unsur bulunmaktadır. Salgı bezleri yeterince tiroit hormonu üretemiyorsa ya da tiroit beziniz çok fazla çalışıyor ve gereğinden daha fazla tiroit hormonu üretmesi ve sonucunda beyine üretimin durdurulması emri veriliyor. T3 ve T4 tiroit hormon seviyelerinin düşük olmasından şikayetçi olan kişiler hipertiroidizm olarak bilinir. Eğer ki kişiler hem düşük tiroit hormonundan hem de düşük TSH seviyelerinden şikayet ediyor ise bu durumda hipofiz bezinin güçsüzleşmesine hastalıklı ve ya zarar görülmesinden kaynaklanmaktadır.

Hipofiz bezleri ciddi oranda kafadan darbe alınması ya da kafa da tümör bulunması sonucunda hasar görebilir. Hipofiz bezleri yalnızca tiroit hormonlarını değil bunun dışında 8 farklı hormon oluşturmaktadır. Kişiye yapılacak basit bir kan testi sayesinde vücudumuzun üretmiş olduğu bazı hormonların seviyelerinin nasıl olup olmadığı incelenmektedir. Bunun dışında alternatif olarak kişinin tümöre sahip olup olmadığını anlamak için beyin filmleri çekilir. Hipofiz bezinin de bu sayede hasar görmüş ya da görmemiş olduğu anlaşılır.

TSH Düşüklüğü Belirtileri
TSH düşüklükleri çoğunlukla hipertiroidi nedeni ile yani tiroit bezlerinin yeteri kadar çalışmaması sonucu ortaya çıkar. Bu duruma bağlı da belirli belirtiler oluşma gösterir. Bilindiği üzere tiroit bezi sindirim de işlev görmektedir. Bu durum üzerinde sorun oluşturur. Cinsel istikrarsızlık görülür erkeklerde. Kişi çok fazla terleme yaşar ve sıcağa karşı daya duyarlıdır. Buna bağlı olarak yorgunluk ve halsizlik hissi yoğunlaşır.

Kalp atış hızı normalden daha da hızlı atış gösterir. Tiroit sorunu yaşayan bireyler genellikle gergin, sinirli, tedirgin ve aşırı kaygılıdır. İştah daha da artar fakat hızlı kilo verimi yaşanır. Kişi dikkatini toplamakta oldukça zorlanmaktadır. Uykusuzluk problemi çeke, tuvalete çıkma oranı artar ve son olarak kemik ve kas yapılarında ağrılar gözlemlenecektir.

TSH Düşüklüğü Kilo Aldırır mı?
TSH oranında düşme meydana gelmesi kilo aldırmaz aksine kilo vermenize neden olur. Tiroit bezleri hızlı çalışır ise ya da düzeni bozulur ise kişi hızlı kilo kaybı yaşayacaktır. Kişinin iştahı açılmasına rağmen kilo alma durumu söz konusu değildir.

TSH Düşüklüğü Tedavi Edilmezse Ne Olur?
TSH düşüklüğü tedavi edilmez ise en başta sindirim sistemi bozulmaları yaşanır. Buna bağlı olarak bağışıklık sisteminde de zarar görme yaşanır. Bu sonuçlara bağlı olarak hastanın birçok hastalığa karşı vücudu hazırlıklı bir konuma ulaşmıştır. Tiroit bezi kanseri görülme riski de artacaktır.

Bebeklerde TSH Düşüklüğü
Tiroit bezi tüm vücut döngüsünde önemli bir yer tutmaktadır. Bu durum bebekler üzerinde gözlemlenir ise daha ciddi sorunlara neden olabilir. Bebeklerde TSH düşüklüğü yaşandığı durumda tedavi süreci başlamaz ise bebeklerde zeka geriliği sorunu en belirgin yaşanacak problemdir. Bunun dışında bebeğin gelişimi de yavaşlayacaktır. Tiroit bezinin salgılamış olduğu hormonlar beyine sinyaller yollamaktadır.

Beyine giden sinyaller de azalmalar çocuğun zeka gelişimini sekteye uğratır. Bu durumda IQ 85 altına düşüş gösterir. Boy kısalığı sorunu ile tedavi süreci başlasa da bu esnadan sonra düzelme görülmez. Ancak ileriye dönük sağlık sorunlarının önüne geçilebilir. Zeka geriliği ve boyun kısalığı kanda ki tiroit hormonu ile birlikte gelişme gösterir.

Hamilelikte TSH Düşüklüğü
Hamilelik döneminde yaşanan TSH düşüklüklerinde preeklampsi, ablasyon plesenta, doğum sonrası bebekte gelişme bozukluğu sorunları yaşanmasına neden olacaktır. Anne ve bebeğin sağlığını önemli oranda etkiler. Bebekler kendi tiroit hormonu gebeliğin 16. Haftasından sonra üretmeye başlayacağı için annenin bu dönemde tiroit hormonu düşüklüğü yaşaması olasıdır. Anne bu dönemde tiroit hormonuna oldukça önem vermeli ve kontrol ettirmelidir.

TSH Düşüklüğü Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Uygulanacak olan bitkisel kür üç ay kadar kullanılmalıdır. Bu kür ile tiroit hormonu normal seyirde tutulmaya çalışılır. Sabahları, öğleleri ve akşamları yemeklerden önce tüketilmelidir. Taze dereotu çiğnenerek 2 3 yudumluk su ile tüketilir. Bu yöntemi aralıksız 3 ay uygulamanız gerekmektedir ve aksatmamalısınız. İbrahim Saraçoğlu dereotu kürü için 2 ay kullanılıp daha sonra hormonların yani tiroit hormonunun kontrol ettirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Kullanılan ilaçların miktarının artırılıp ya da azaltılması gerekebilir. Bu uygulamayı bir doktora danışarak yapmalısınız. Tiroit nodüllerinin küçülmesinde ya da iyileşmelerinde dereotu kürünün oldukça başarılı olduğu iddia edilmektedir. Bu kürü kullanan bir çok hasta başarılı sonuçlar aldığını dile getirmiştir. Tiroit hormonu bozukluğu yaşayan kişiler için bir başka önerilen yöntem ise yoğurt otu ile yapılan kürdür.

TSH Düşüklüğü Tedavisi
İlaç tedavisi ile doktorunuz bir tedavi süreci başlatabilir. TSH düşüklüğü ilaç tedavisi ile yükseltilerek normal bir seviye kazanması sağlanır. Bu ilaçlar sayesinde tiroit aktiviteleri düzene sokulur ve bu sayede vücut kendiliğinden TSH üretmeye devam eder. Durumun ciddiyetine göre ilaç tedavisi uygulanır. Eğer ki yeterli sonuç alınamayacak ise ameliyat gerekebilir. Ameliyat sayesinde tiroit bezinin bir miktarı alınır.

Bu süreç genellikle başarılı sonuçlanır. Bunun dışında hastanın yapması gereken şeylerde vardır. Beslenmesine dikkat etmesi gerektiği kadar hasta düzenli egzersiz de yapmalıdır. Düzenli yapılan egzersizler TSH oranını yükseltir. Yoga, meditasyon ve günlük olarak düzenli yapılan nefes egzersizleri oldukça faydalıdır. Bu yöntem sayesinde hipofiz bezi uyarılır. Zaten hali hazırda düzenli yapılan her egzersiz hastalıklara karşı bir korunma yöntemidir.

Yorum yapın