Kreatin Yüksekliği Belirtileri

Ahmet

Kreatin vücudumuzun özellikle de kaslarda üretmekte olduğu atık bir maddedir. Kreatin vücuttan atılması gerekmektedir. Böbreklerde süzülerek boşaltım yolları ile idrar ile vücuttan dışarı atılmaktadır. Vücut için bir işleve sahip değildir. Kan testleri ile Kreatinin vücutta ki değerleri ile böbreklerin ne şekilde çalıştığını anlayabiliriz. Kreatinin vücuttan atılma oranına göre böbrekler işlevlerini o kadar yerine getirebiliyor demektir. Kan da Kreatin yüksek seviyelerde çıkar ise böbreklerde bir sorun olduğuna işarettir ve böbreklere bakılması gerekir. Vücutta Kreatin oranı aşırı yüksek ise çeşitli belirtiler ortaya çıkar. Bu belirtiler; güçsüzlük hali, yoğunluk, vücudun susuz kalması, mentol bulanıklık, nefes darlığı gibi etkileri oluşturur. Aşırı yüksek değerlerde Kreatin seviyesi pek rastlanmamış bir durumdur. Kreatin yüksekliği bazı ilaçlara bağlı, çok fazla et ve et ürünleri tüketmekten, aşırı ağır sporların yapılması ve kas yapılması gibi durumlarda ortaya çıkan bir durumdur. Kreatin yükselmesi bu tür nedenlere bağlı oluşsa da bir soruna işaret etmez. Fakat şu durumlar ciddiye alınması gerekmektedir. Böbreklerde hasar, böbrek yetmezliği, böbrek enfeksiyonları, böbreklere kan akış seviyesinin düşmesi, idrar yolu tıkanıklıkları, vücudun yetersiz su ihtiyacı, kas sorunları ve hamilelik dönemlerinde sorunlar Kreatin yükselmesine neden olmaktadır.

Kreatin Yüksekliği Nedir?
Kreatin kas metabolizmasında önemlidir. Böbreklerde ayrıştırılarak boşaltım sistemine aktarılarak idrar yolu ile vücuttan dışarı atılır. Böbreklerin işlevlerinde bozulmalar meydana gelir ise Kreatinin vücuttan atılması yavaşlar ve kanda Kreatin seviyesi yükselmeye başlar. Böbrek yetmezlikleri testlerinde ve tetkiklerinde en güven verici test Kreatin seviyesinin ölçülmesidir. Kreatin seviyesinin yoğunluğuna göre böbreğin ne derece zarar gördüğü tespit edilir. Ağırlık kaldırıcı sporlar yaparak vücut kas kütlesi miktarı artar ise Kreatin miktarı da yükselişe geçer. Yaşlı ve zayıf kadın bireylerde böbrek yetmezlikleri oluşsa da Kreatin düzeyi normal olabilir. Her böbrek sorunu Kreatin yüksekliğine bağlı gelişmez. Açlık durumunun uzun sürmesi, kas hastalıklarında, hormon bozukluğu sorunlarında, yangı, yanık ya da kemik kırılması durumunda Kreatin seviyesi artış gösterebilir. Kreatin düzeyi genelde yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi sorunlar ile böbrek rahatsızlığı yaşayan kişilerde de ölçülmesi gerekir.

Kreatin Yüksekliği Belirtileri
Vücut geliştirmek için yapılan sporlarda besin takviyeleri oldukça yoğun olmaktadır ve çeşitli takviyeler alınmaktadır. Çok fazla miktarda et ürünleri tüketilmesi sonucunda da Kreatin seviyeleri yükselişe geçer. Yüksek Kreatin seviyesine sahip olan kişilerde belirtiler sindirim sistemi sorunları, mide bulantısı, kusma ya da iştahsızlık, yorgunluk, geceleri sık sık idrar yapma, idrar renginin koyu renklerde olması, ödem, deri de kaşıntı oluşumu ve nefes darlığı sorunu yaşanır. Yüksek Kreatin seviyesine sahip olan kişilerde böbrek yetmezlikleri oluşmaya başlar. Bu tür belirtiler gözlemlendiği zaman hastaların doktora gitmeleri gerekmektedir.

Kreatin Yüksekliği Nasıl Düşürülür?
Yapılan araştırmalara göre Kreatin seviyesini düşürmek için çeşitli bitkiler bulunmaktadır. Bunlardan birisi papatya çayıdır. Katılımcılar vücutta bulunan Kreatinin papatya çayı tüketilerek azaltıldığını söylemektedir. Papatya çayının işe yaradığı diğer durumlarda ise kişileri sakinleştirmeye yarar. Papatya çayı hazırlanması bir bardak kadar sıcak suyun kaynatılması ve papatyanın çiçeklerinin suya atılması ile demlenmeye bırakılır. Bir süre demlendikten sonra çayı çiçeklerden süzülerek günde birkaç bardak bu sıvı içilebilir. Isırgan otu idrar sökmekte oldukça etkilidir bu da Kreatinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbrek daha fazla çalışma gösterir ve bu nedenle Kreatin böbreklere de zarar vermez. Isırgan otu bunun yanında kanın temizlenmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemini geliştirmekte etkendir.

Isırgan otunun hazırlanması da bir bardak suya kurutulmuş olan ısırgan otları eklenir. 10 dakika kadar kaynatılır. Sıvı süzülerek gün içinde birkaç bardak tüketilir. Bu ısırgan otu çayı kan inceltme yani kan sıvılaştırıcı özelliğe sahiptir. Kan basıncını artırır, idrar söker, diyabetik ilaçların yan etkileri görülür. Karahindiba kökü çayı da toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve ısırgan otu gibi idrar sökmeye yardımcı olur. Bunun yanında böbrekleri çalıştırır. Kaynatılmış sıcak suyun içerisine bir kaşık karahindiba kökü eklenerek kaynatılır. On dakika kadar kaynaması beklenir ve süzülerek tüketilir. Haftada birkaç sefer tüketilir ve doktora danışmadan tüketilmemelidir. Tarçında yüksek Kreatin seviyesinin ve bunun yanında böbrek problemlerinin giderilmesi için doğal bir ilaç görevi görür.

Tarçınlar böbrekleri çalıştırır ve atılım yapmasını destekler. Tarçın kan şekerini de dengeler. Sibirya ginsengi enerji atmaya yarayan bir özelliğe sahip doğal bir bileşendir. Bu bitki böbreklerin çalışmasını destekler, dolaşım sistemini hızlandırır. Ayrıca Sibirya ginsengi yorgunluk giderir ve stresi ortadan kaldırır. Geven bitkisi de bu problem için oldukça etkilidir. Özellikle kronik hastalıkların giderilmesini sağlar. Böbrek rahatsızlıklarının ilerlemesini yavaşlatmaya yarayan bitkilerden biridir. Gevende idrar sökücü özelliğe sahiptir diğer yazdığımız bitkiler gibi. Geven metabolizmayı güçlendirir ve sindirimi desteklemektedir.

Yorum yapın