Kalp Spazmı Belirtileri

Ahmet

Kalp spazmı dediğimiz problem göğsümüzün orta noktasında baskı ya da yanma hissi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Çoğunlukla fiziksel hareketler ile birlikte ya da kişinin hayatında ki stres unsurlarında, soğuk havada göğsün soğuk almasından, ağır yağlı yemeklerin yenmesinden kaynaklı olarak çeşitli sebeplerden dolayı kalp spazmı yaşanabilir. Kalp spazmının etkileri 10 dakikaya kadar sürebilir ve dinlenme ile beraberinde problem yavaşça ortadan kalkmış olur. Kalp spazmından sonra ağrı yaşanır ve bu ağrı yarım saatten biraz daha kısa sürer. Bu kalp spazmı kalp krizinin belirtilerinden birisi olabilir. Göğüs ağrınız devam ediyor ise bir doktora danışmak gerekir.

Kalp Spazmı Nedir?
Kalbi besleyen ve kalbin çalışmasına yardımcı olan damar, kopan pıhtı parçalarından kaynaklanan ve bunun sonucunda damarların daralmasına neden olan ve kalp kasının beslenememesi gibi faktörlerden oluşmaktadır. Bu faktörlerin gerçekleşmesi ile kalp spazmı meydana gelir. Kalp spazmı tıbben anjina pektoris olarak adlandırılır. Anjina, koroner arter damarların neden olduğu ağrılardan oluşur. Bundan kaynaklıdır ki göğüs ağrısı, kalp spazmının en fazla rastlanan belirtisidir. Kalp hastalıkları aynı zamanda göğüs duvarlarını etkileyip germektedir. Aynı zamanda kalbin dış zarında da iltihaplanma gibi problemler meydana gelir. Kalp spazmı yaşayan hasta ilk başlarda yaşanan problemi küçük ve basit bir göğüs ağrısı olarak değerlendirmektedir. Fakat bu arada ki ayrımın bilinmesi kişinin sağlığı açısından önemlidir. Her göğüs ağrısı, kalp rahatsızlığına işaret etmez. Kalp spazmı problemleri genellikle erkek hastalarda daha sık rastlanmaktadır.

Kalp Spazmı Belirtileri
Kalp spazmı yaşayan hastalarda sıkıntı ve nefes daralması görülür. Çoğunlukla göğüs bölgesinde başlayan, kol, boyun, sırt ve çene bölgesine doğru ağrı ilerler. Fiziksel zorlanmalar, heyecan, üzülme gibi sorunlar bu hastalığın en belirgin özelliğidir. Kalbin ağrıması dinlenme ve rahat bir pozisyon alma gibi eylemler ile atlatılır.

Kalp Spazmı Nasıl Anlaşılır?
Kalp spazmı göğsün orta bölgesinde hissedilen bir ataktır. Genellikle kişinin kendisini zorladığı, ağır işler ile uğraştığı, yeterli düzeyde dinlenemediği, düzensiz hayat yaşadığı ve stresten kaynaklanan bazı nedenlerden dolayı yaşanmaktadır. Kalp spazmı yaşandığı sırada kişi nefes alıp vermede zorlanır kalp batması yaşar ve göğüs ağrısı çekmeye başlar. Kalp spazmı geçiren hastanın 10 dakikaya yakın atağı devam edecektir. Bunun sonrasında yani atağın geçmesinden sonra ise göğüs ve kalp bölgesinde yarım saat kadar ağrı hissi devam edecektir. Hastanın spazm geçirdiğinin anlaşılması için bir sağlık kuruluşuna gidilerek gerekli testlerde yapılabilir. Gerekli egzersizler ile kalp ritimleri kontrol edilebilir. Kalp ritmi ölçülebilir. Kalp ve damarlar incelenebilir.

Kalp Spazmı Tehlikeli mi?
Kalp spazmı yoğun bir atak olsa da hayati tehlike göstermez fakat tedbir alınmaz ve tedavi sürecine başlanmaz ise hastanın kalp krizi geçirme riski de artmış olur. Kalp krizi ciddi bir sorundur ve ülkemizde birçok hastanın ölüm nedeni olarak kalp krizi yer almaktadır. Bu nedendendir ki kalp ile ilgili yaşanan hiçbir problem göz ardı edilmeden gerekli testler ve tedaviler yapılmalıdır. eni olarak kalp krizi yer almaktadır. Bu nedendendir ki kalp ile i

Kalp Spazmı ile Kalp Krizi Arasında ki Fark Nedir?
Kalp krizi ile kalp spazmı farklı kalp rahatsızlıklarıdır. Kalp krizi kalbe giden damarların tıkanması sonrasında kalp dokularının yeteri derecede beslenememesi sonucunda oluşur. Kalp oksijensiz kalmış ve kalp durmuştur. Kalp krizinde soğuk terleme kendisini gösterir. Kravat bölgesinde daralmalar yaşanır ve omuzlardan boyuna doğru ağrı kendisini gösterir. Kalp krizi geçirirken kusma ve mide bulanması yaşanır. Kalp spazmına göre daha yoğun ve daha fazla süren bir ağrı meydana gelecektir. Kalp spazmında kalp krizinde yaşanmış olduğu gibi kalp hücrelerinin hepsinde ölümler meydana gelmez. Kalp spazmında koroner arter damarın yarısı tıkanırken, kalp krizinde bu oran %80’dir. Kalp spazmında, kalp krizinde olduğu gibi kalbe giden oksijen tamamen durmaz, kısmen azalır. Sadece kan dolaşımında azalma yaşanır ve göğüs ağrısı yaşanır. Ama şöylede bir durum vardır ki, kalp spazmı kalp krizinin ön adımıdır.

Kalp Spazmına Ne İyi Gelir?      
Kalp spazmının giderilmesi için papatya çayı oldukça etkilidir. Kalp spazmı olan hastaların tüketmesi için oldukça sık önerilen bir bitkidir. Papatya sakinleştirici ve sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahip olduğu gibi kalp akışını da hızlandırır. Bu çayın yanı sıra nane, zencefil çayları da kalp spazmı için oldukça uygundur. Oldukça bilinen bir baharat olan ve kokusu bakımından güzel bulunan biberiye de kalp spazmının hafifletilmesinde oldukça yararlıdır. Bunun dışında kalp spazmına civanperçemi, yabani yam, altın başak, kramp kabuğu özü, kedi özü de oldukça faydalı doğal bitkilerdendir. Susuz kalmış vücut krampların yaşanmasına neden olan en ciddi faktörlerdendir. Kasların ve damarların susuzluktan kasılması organları olumsuz etkilemektedir. Su azlığından dolayı sodyum azlığı, kol, bacak ve karın da kramplar yaşanmasına neden olur. Kalp spazmı yaşayan hastalar sıkça su tüketmelidir ve bu sayede kasılmaları engellemiş olacaktır. Su aynı zamanda kanda ki oksijen miktarını artırdığı gibi kanın yapısını da düzenlemektedir. Bu sayede kalbe giden oksijen oranı dengelenecek ve kan yeterli düzeyde kalbe ulaşacaktır.

Yorum yapın