HPV Virüsü Belirtileri

Ahmet

HPV virüsü cinsel temas ya da başka şekillerde bulaşan bir hastalıktır. Bu hastalıkta genital bölgede siğil oluşumları ile kendisini gösterir.

HPV Virüsü Nedir?
HPV virüsü kadınlarda oldukça sık rastlanan rahim ağzı kanserine neden olan bir virüstür. Genellikle cinsel yol ile temas sırasında bulaşmaktadır. Cinsellik dışında birkaç nedenle de bulaşabilmektedir. Rahim ağızı kanseri kadınlarda oldukça sık görülmektedir ve hayati tehlikesi olan bir hastalıktır. HPV virüsü yapılan araştırmalar gereği mutasyona uğradığı için cinsellik dışında temas yolu ile de bulaşıldığı ortaya çıkmıştır. HPV virüsü taşıyan kişilerin kullandığı tuvalet gibi özel alanları kullanması, tuvalet sonrası elleri yıkamadan başka insanlar ile el sıkışmak, aynı özel eşyaların kullanılması oldukça riskli durumlardır.

HPV Virüsü Belirtileri
HPV virüsünün en anlaşılır özelliği genital bölgede siğili andıran kabarcıkların meydana gelmesidir. Bu siğiller makata doğru ilerlemiş de olabilir.

HPV Virüsü Neden Olur?
HPV virüsünde bu zamana kadar birçok çeşide rastlanılmıştır. HPV virüsü kişinin vücuduna giriş yaptıktan sonra bağışıklık sistemini çökertmeye başlar. Genital bölgede ki siğil oluşumu da vücudun diğer bölgelerinde yaşanan siğillere benzememektedir. Virüs ciltte bulunan çatlaklardan bile girebilir. Vücuda nüfuz eden virüslerin çoğunluğu bağışıklık sistemi ile öldürülmesine rağmen az da olsa bir kısmı vücuttan atılamaz ve o uzun süre uykuda kalabilir. Vücut direncini kıracak grip, nezle, kanser gibi birçok hastalık ile yeniden ortaya çıkarak siğil oluşumlarına devam edebilir.

HPV Virüsü Erkeğe Neden Bulaşır?
HPV virüsleri erkeklerde penis ya da anüs çevresinde ki deriye nüfuz etmesi ile bulaşabilir. HPV çoğunlukla cinsel yol ile bulaştığı için erkeklere cinsel temas esnasında da bulaşabilir. Bunun dışında oral seks türleri de bu hastalığın bulaşmasında ki en etkin nedenlerdendir. HPV virüsünün çok ciddi yan etkileri olmadığı için hasta bu sorunu tam olarak fark edemeyebilir ve başka insanlara kontrolsüzce bulaştırabilir.

HPV Virüsü Testi Nasıl Yapılır?
HPV DNA günümüzde iki çeşitli durum için uygulanmaktadır. İlki, smear sonucu ASC-US gelen hastalarda uygulanan DNA testiyken diğeri ise serviks kanseri taraması amacı ile ek yardımcı bir test ile ortaya çıkar. 30 yaşın üzerinde bulunan hastalar için DNA testi de yapılabilmektedir. ılmas

HPV Virüsü Aşısı Hakkında Bilgi
HPV Human Papiloma Virüs’ün kısaltmasıdır. En sık cinsel yol ile bulaşan hastalıklardan birisidir. HPV virüsü her yıl ortalama 6,2 milyon kişiye bulaşmaktadır. HPV virüsü özellikle kadın hastalarda ciddi sağlık sorunlarına neden olsa da erkek hastalarda da çeşitli yan etkilere sahiptir ve erkekler tarafından kadın hastalıklara daha fazla bulaştırıldığı tespit edilmiştir. HPV aşısı yani gardasil canlı virüs taşımayan bir virüs türü barındırır. 6 ay kadar bir süre içinde 3 doz halinde uygulanır. Rahim ağızı kanseri ve genital bölgede oluşma gösteren siğillere neden olmakta olan 4 tip virüsün etkin aşılarından kabul görür.

HPV Virüsüne Elma Sirkesi İyi Gelir mi?
Siğiller insanlarda sağlık etkilerinin dışında psikolojik olarak da olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Siğillerin zararsız da olsa zararlı da olsa ya da o bölgede var olması bile sinir bozması için yeterlidir. Siğiller genellikle göğüs, koltuk altı, boyun, göz kapağı, el ya da ayaklarda oldukça fazla bulunmaktadır. Fakat HPV virüsleri ise sadece genital bölgede yer alır. Ağrı ya da başka yan etkileri olmasada bulaşıcılık değeri vardır ve cilt virüsleri taşımaktadır. Elma sirkesi ise anti bakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Elma sirkesi bu özelliklerinin de beraberinde siğillerin yok edilmesinde oldukça etkili bir doğal yöntemdir. Elma sirkesi bir tutam pamuğa damlatılarak siğillerin üzerine sürülmesi bu siğillerin geçmesini hızlandırır.

HPV Virüsü Tedavisi
HPV virüsünün kesin bir tedavisi yoktur. Genital bölgedeki oluşumların giderilmesi için çeşitli tedaviler uygulanabilmektedir. Dondurma, yakma ya da çeşitli kremler ile bu tedavi uygulanabilir. Fakat bu siğiller tekrar ortaya çıkabilir. HPV tedavilerinde ağız yolu ile alınan çeşitli ilaçlarda bu hastalığın temelli vücuttan atılmasında etken değildir. HPv virüsü vücuda girdiği anda bağışıklık sistemini zayıflatmaya çalışır. Gerekli tedaviler yapıldığı zaman bağışıklık sistemi güçlendirilir ve bu virüslerin sadece bir kısmı vücuttan atılabilir. Virüslerin bir kısmı ise vücuttan saklanmaya devam eder. Ufak bir bağışıklık sistemi zedelenmeleri ile tekrar ortaya çıkar ve siğiller kendisini yenileyebilir.

Genital bölgede ki siğiller tedavi edilmez ise bu siğiller yayılarak, artma eğilimi gösterebilir. Bu enfeksiyonların artışı vücudun sıcak bölgelerine doğru yayılım gösterir. Bu virüs aynı zamanda bağışıklık sistemi ile sürekli savaş içerisinde olduğu için birçok büyük hastalıklara davetiye çıkartır. Özellikle kadınlarda rahim ağzı kanserinin oluşmasında oldukça etkilidir. Kadınlarda görülen rahim ağzı kanseri tedavi edilmesinde bağışıklık sisteminin zayıflığı tedavi sürecini olumsuz etkiler. Bunun dışında hasta sürekli olarak beslenmesine dikkat etmeli, düzenli beslenmeli, düzenli spor yapmalıdır. Bu sayede bağışıklık sistemini zinde tutmayı başarmış olursunuz. Bunun dışında HPV virüslerinin uygulanması da bu hastalıklardan korunmak için oldukça etkili ön tedavi yöntemidir. Aşı sayesinde kişiye HPV virüsü zayıflatılarak kişiye enjekte edilir ve bu virüse karşı vücut antikor üretir. Bu sayede HPV virüsüne karşı vücut bağışıklık kazanmış olur.

Yorum yapın