Diş Eti Çekilmesi Belirtileri

Ahmet

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri: Dişler ağız sağlığı için önemli olduğu kadar beslenme içinde oldukça önemlidir. Beslenme zincirinin en başında dişler gelmektedir. Dişler besinin öğütülmesinde ve yutulmaya hazırlanmasında ilk aşamada yer alır. Diş sağlığı besinlerin tüketimini de etkiler. Diş eti, dişleri çevreleyen ve sabitlendikleri et kısmıdır. Dişi korumak için diş eti sağlığı mühimdir. Diş eti çekilmesi de sıklıkla rastlanan bir hastalıktır. Diş eti çekilmesi akut ya da kronik temelli olabilir. Ciddi diş eti ağrıları, diş eti kanamaları hastalığın belirtilerindendir.

Diş Eti Çekilmesi Genel Giriş
Diş eti, ağız kemiğini kaplayan ve köprü olarak görev gören deridir. Diş eti çekilmesi, yapılan yanlış tedavi şekillerine göre, kalıtsal olarak yani genetik bağlarla aktarılan hücrelerden kaynaklanan ağız sorunudur. Diş etinin zarar görmesi ile erimeye ve aşağı doğru çekilmeye başlaması görülür. Diş taşları temizlenmez ise kendilerine yer açmaya başlar bu da diş eti çekilmesine olanak verir. Erken tedavi de her hastalık gibi önemlidir. Ağız sağlığı beslenme açısından da oldukça önem arz eder.

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri
Diş eti çekilmesinin en baş belirtisi ağız kokusunun oluşmasıdır. Daha sonra ki aşamada diş etinde kanamalar meydana gelmektedir. Diş eti çekilmesi görülen kişilerde dişin üst kısımlarında daha yoğun sararmalar oluşur. Sorun daha da ilerlemiş ise diş çürümeleri takip eder. Ağız sağlığı kişilerin oldukça önemsediği bir durumdur. Gülmeden, yemek yemeye tüm estetiğin ve işlevin toplandığı nokta olarak görülür. Ağızda oluşan sorunlar genellikle ağrılı olur. Diş eti ağrıları olan kişiler ağrıları dikkate alarak gözlemlenmelidir. Dişlerin bakımı diş eti sağlığı için de önemlidir.

Diş Eti Çekilmesinin Nedenleri
Diş eti çekilmelerin de çeşitli sebepler vardır.  Diş eti çekilmesinin nedenleri başlıca;

  • Dişleri sıkmak
  • Diş taşlarının oluşumu ve büyümesi
  • Diş etinde oluşan iltihaplanma
  • Dişlerin arasını çeşitli maddeler ile oynamak
  • Sigara kullanımı
  • Beslenme bozukluğu
  • Kullanılan bazı ilaçlar
  • Hormon değişikliği
  • Asitli içecek tüketmek
  • Dişlerin yanlış fırçalanması ağız sağlığını kötü etkilemektedir.
  • Diş Eti Çekilmesi Nasıl Düzelir

Diş eti çekilmesinin tedavisi çok zor değildir. Fazla zaman harcanmadan ve doğru yöntemler ile ağız sağlığı kontrol altına alınabilir.. Fakat diş eti çekilmesinin ilerlemesi durdurulabilir. Diş etinin yeniden eski halini alması zordur.  Dişlerin düzenli ve ayrıntılı fırçalanması tedavi faktörlerinden biridir. Ağzın temizlenmesi bakteri oluşumunu engeller ve sağlıklı bir ağza kavuşmanızı sağlar. Diş plaklarının ve diş taşlarının temizlenmesi de diş etlerinin zorlanmasını engeller. Hasta diş eti çekilmesi ile karşı karşıya kaldığı noktada dişlerine çok iyi bakmalıdır. Diş eti çekilmesi hali hazırda hassas bir ağız oluşumunu tetikler. Besinlerin ve tüketilen maddelerin sağlıklı olması mühimdir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Diş eti çekilmesi tedavisi için bir uzman ile görüşmek önemlidir. Çok ileri boyutta olmayan çekilmeler için ufak yöntemler ile tedavi edilip bu sorun engellenebilir. Çok ileri seviyede başlayan diş eti çekilmelerinin tedaviye sonuç verme olasılığı oldukça düşüktür. Diş eti çekilmesinde uygulanan en bilindik yöntem dişlerin plaklardan ve ya taşlardan temizlenmesi ve diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasıdır.

Yorum yapın