Sırtta Kireçlenme Belirtileri

Ahmet

Sırtta Kireçlenme Belirtileri: Sırt dediğimiz yapı bizim için oldukça önemli olan bir yapı olmaktadır. Omurgalar ise hareketin gerçekleşmesini sağlar ve eklemlerin olması bu hareketlerin daha kolay gerçekleştirilmesine yardımcı olmaktadır. Omurganın temek görevi ise iskelet sistemini destekleyerek kişinin dik durmasına yardımcı olmaktır. Omurilik ise omurganın içerisinde bulunan ve oldukça önemli fonksiyonlara sahip olan bir yapı olmaktadır.

Omurgaları mızın arasında diskler bulunmaktadır ve bu diskler ise omurga arasında sıvı bulunmaktadır. Bu eklem parçalarının kireçlenmesi ise sırtta kireçlenme olarak adlandırılmaktadır. Eklemler omurganın hareketini kolaylaştıran yapılar olduğu için oldukça önemlidirler. Fesat eklemler olarak adlandırılan bu eklemler aynı zamanda sinirsel bağlantılar da içermektedirler. Dolayısıyla sırtta kireçlenme ciddiye alınması gerekilen bir hastalıktır.  Sırtta oluşan kireçlenmeler genellikle boyunda ve bel kısmında olan ağrılar ile kendini belli eden ağrılar olmaktadır. Ayrıca yapılan ani hareketler şikayetlerin boyutunu da artırabilmektedirler. Yaşın ilerlemesiyle kireçlenme riski de artmaktadır.

Faset eklemlerin zarar görmesi önemli olan diğer fonksiyonları da etkileyebilmektedir. Nöral foramen adı verilen delikli yapılar omurilikle alakalı olan sinirsel uzantıları içermektedir.

Sırtta kireçlenme olmasının en büyük nedeni yapılan yanlış hareketler ve ağırlığı fazla olan eşyaların taşınılmasıdır. Bir diğer nedeni ise kemik hastalıklarının omurga yapısını ve eklemlerini bozmasından kaynaklı olabilmektedir.

Sırtta kireçlenmenin ilk aşamalarda tespit edilmesi tedavi sürecini de kolaylaştırmaktadır. Sırtta kireçlenme belirtileri görülmesi durumunda yapılabilecek en doğru hareket uzman bir doktora başvurmak olmalıdır. Halk arasında uygulanan yöntemlerden kaçınılması gerekmektedir.

Sırtta Kireçlenme Belirtileri
Kireçlenme tıp dilinde osteoartrit olarak bilinmektedir. Genel olarak kalça, el, boyun, diz ve bel de görülmekte olan bir durumdur. Kendini belli etmesi ise eklemlerde fazla miktarda hissedilen ağrı ve sertlikle belli etmektedir. Ayrıca bu belirtiler hareketle ve günün ilerleyen saatlerinde artan belirtiler olmaktadır. Hastalık ilerledikçe ağrılar da artmaktadır. Sırttaki kireçlenme ise neredeyse bütün iskelet sistemini etkileyen bir durum olmaktadır.

Genellikle hareket ederken zorlanma ve sesler gelebilmektedir. Bunun nedeni eklemler arasındaki sıvının fazlalaşmasından olabilmektedir. Ayrıca eklem bölgelerinin zamanla şişmesi de aynı şekilde eklem sıvılarının artmasından kaynaklanabilmektedir.

Sırtta Kireçlenme Sırt Ağrısı Yapar Mı?
Sırtta kireçlenmenin en yaygın belirtisi ağrıların ve eklemde şişmelerin olmasıdır. Dolayısıyla sırt ve bel bölgesinde ağrıların olması yaygın olarak karşılaşılan belirtilerden olmaktadır.

Sırt Kireçlenmesinde Fizik Tedavi Nasıl Olmaktadır?
Sırt kireçlenmesinde uygulanan tedavi yöntemlerinden biri de fizik tedavi olmaktadır. Genellikle 1 ya da 1.5 saat süren tedavilerle kireçlenmenin giderilmesi üzerine çalışılmaktadır. Ortalama olarak 20 seanslık bir tedavi söz konusu olmaktadır.

Sırt kireçlenmesi tedavisinde yeni teknolojiyle birlikte birçok farklı cihaz da kullanılmaktadır. Ağrısı fazla olan hastalarda tens kullanılabilmektedir. Ayrıca ultrason, ozon tedavisi, masaj uygulamaları, kas ve iskelet sistemini düzeltmek için kullanılan bir çok cihazda bu uygulamaların içinde yer almaktadır. Günümüzde uygulanan tedavilerde genellikle tedavi %100 e kadar cevap verebilmektedir ve daha sonrasında herhangi bir uygulamaya gerek kalmamaktadır.

Sırtta Kireçlenme Tedavisi
Sırtta kireçlenme tedavisinde uygulanan ilk yöntemlerden biri( eğer ileri düzeyde değilse) fizik tedavi olmaktadır. Bu şekilde sırt kireçlenmesinin yarattığı eklem ağrılarından kolaylıkla kurtulabilmektedir.

Sırtta kireçlenme tedavisi mutlaka doktorlar tarafından yapılmalıdır çünkü yanlış tedavi şekilleri daha büyük hasarlarla sonuçlanabilmektedir.

Doktorlar tarafından verilen ağrı kesiciler ve diğer ilaçlar da uygulanan diğer tedavi yollarından olmaktadır.

Ayrıca kireçlenmenin ileri dereceli olduğu durumlarda ameliyatlar da tedavi seçeneği olabilmektedir. Bu ameliyatların ise riskleri konusunda mutlaka bilgili olunması gereklidir. Doğru ve titiz şekilde yapılmayan ameliyatlar ağır hasarlara da yol açabilmektedir.

Yorum yapın