Sinir Krizi Belirtileri

Ahmet

Sinir Krizi Belirtileri: Sinir krizi oluşumu psikolojik olarak değerlendirilen bir durumdur ve kişinin istemediği bir olay karşısında oldukça fazla sinirlenmesi ve tepki göstermesiyle oluşan bir durumdur. Kişi genellikle sinir krizi halinde yaptığı hareketlerden ve davranışlardan habersizdir. Stres kaynaklı olma olasılığı ise oldukça yüksek olmaktadır. BU durumda sinir krizinin görülme olasılığı da oldukça yüksek olmaktadır.

Kişinin durumu oldukça ağır olabilmektedir ve etrafına zarar verme olasılığı da oldukça yüksektir. Sinir krizi geçiren bir kişinin hastaneye götürülmesi daha uygun olmaktadır. Ciddiye alınmayan bir durum olabilmektedir fakat ölümle de sonuçlanan bir durumdur. Böbrek üstü adrenalin bezlerinin etkilendiği bir durumdur.

Sinir krizi aniden ortaya çıkan bir durumdur ve ani şekilde hareketlere ve davranışlara sebebiyet vermektedir. Sinir krizinin birçok sebebi olabilmektedir bunların başlıca olanları  ise fazla yorgunluk, fazla stresli yaşam, uzun süre uykusuz kalma, maddi ve manevi birçok problem ve uyku problemleridir. Ayrıca başka psikolojik problemler de sinir krizine yol açabilen sebepler olmaktadır.

Sinir Krizi Belirtileri Nelerdir? Sinir Krizi Geçirdiğimizi Nasıl Anlarız?
Genel olarak sinir krizi belirtileri aşağıdaki gibidir;

  • Fazla yorgunluk ve halsizlik durumu
  • İrritasyon oluşumu
  • Kişinin daha az yemek yemeye başlaması
  • Sosyal yaşantıdan kopmalar yaşama
  • Ani ve tehlikeli hareketler
  • Davranış bozuklukları

Sinir Krizi Halinde Yapılması Gerekenler
Sinir krizi geçiren bir insanda görülen ilk değişimler genellikle yüksek sesle bağırma , ani hareketler ve ani duygu değişimleridir. Dolayısıyla kişide bu hareketlerin fark edilmesi durumunda karşıdaki insanın oldukça sakin ve soğukkanlı olması gereklidir. Ayrıca sinir krizi böbrek üstü bezlerinden kaynaklanan bir durum olduğundan dolayı oldukça hayati olan bir durumdur ve en kısa zamanda hastaneye götürülmesi gereklidir. Eğer kişinin üstündeki kıyafetler oldukça darsa, gevşetilmeli; ortam havadar hale getirilmelidir.

Sinir Krizi Halindeyken Titreme
Sinir krizi durumunda gözlemlenen bir durumdur ve istemsiz olarak meydana gelmektedir. Çok hızlı kasılmalar olmasa da önemli bir durumdur. Genellikle ellerde daha çok gözlenmektedir. Aynı zamanda bacak ve boyunda da görülebilecek bir durum olmaktadır. Titremenin gözlemlendiği durumlarda hasta sakinleştirilmeye çalışılmalıdır.

Sinir Krizi Sonrası Uyuşma
Sinir krizi sonrasında ellerde , yüzde ve boyunda uyuşmalar meydana gelebilmektedir. Ayrıca bu uyuşmaların nedeni sinir sıkışmaları olabileceği için hastanın en kısa zamanda doktora ulaştırılması şart olmaktadır.

Sinir Krizi Sonrası Baş Ağrısı
Sinir krizi oldukça ciddi bir durumdur ve sonrasında bir takım problemler oluşabilmektedir. Bunlardan biri de baş ağrısının yoğun olarak hissedilmesidir. Kişinin sinirlerinin yıpranmış olması ve sinir iletimlerin de bir takım aksamların olması baş ağrısına sebep olabilmektedir. Baş ağrısında ağrı kesici uygulamasına ise doktor karar vermelidir.

Sinir Krizi Sonrası Konuşamama
Sinir krizlerinden sonra yaşanılabilecek bir diğer durum ise kişinin kendini rahat bir şekilde ifade edememesidir. Bunun nedendi ise ani meydana gelen hareketler ve bağırmalar olabilmektedir. Sinir krizi sonrasında konuşamayan bir kişiye müdahale doktor tarafından yapılmalıdır.

Sinir Krizi Geçiren Birine Nasıl Davranılır?
Sinir krizi geçiren biri yaptığı hareketlerden ve bulunduğu davranışlardan tamamıyla habersiz olmaktadır. Dolayısıyla kişiye oldukça sakin yaklaşılmalı ve hareketleri kontrol altına alınmaya çalışılmalıdır. Sinir krizi ölümcül sonuçlar yaratabileceğinden dolayı kişinin en yakın hastaneye götürülmesi ve tedavisinin doktorlar tarafından yapılması ise daha uygun olacaktır. Ayrıca kalp ve şeker hastası olan kişiler için sinir krizleri daha tehlikeli bir durum olabilmektedir.  Bu yüzden de bilinçsiz yapılan müdahalelerden kaçınılması gerekmektedir.

Yorum yapın