Sinir Hastalığı Belirtileri

Ahmet

Sinir Hastalığı Belirtileri: Bir kişinin sinir hastası olması, o kişinin uzun bir süre kötü bir duygusal süreçten geçtiğini göstermektedir. Bu olumsuz olan duyguların içinde; depresyon, kendini diğer insanlardan daha suçlu hissetme, daha çabuk sinirlenme, kaygı hastalığına sahip olma bulunmaktadır ve bu belirtiler diğer kişilere göre daha farklı bir süreç izlemektedir.

Sinir hastalığı günümüzde yaygın olarak görülen bir hastalıktır çünkü artık daha hızlı bir yaşam şekline sahip olan toplumlar, bu sürece uyum sağlamakta zorlanmakta ve vücutta buna duygusal tepkiler verebilmektedir. Sinir hastası olan bir kişide normal insanlara göre daha fazla endişe, korku ve gerginlik görülmektedir.

Psikolojik sinir hastalığı , genellikle sinir sisteminde meydana gelen hastalıklarla(Alzeimer, MS vs) karıştırabilmektedir. Fakat sinir hastalıkları kişinin daha çok duygusal yönünü etkilemektedir ve sinir sistemi hastalıklarına bakıldığında kişinin beyninde, omuriliğin de yada beyinciğinde meydana gelebilecek hasarlar söz konusu olmaktadır.

Bütün yaş gruplarında görülebilen bir hastalıktır fakat kişinin yaşantısının işleyişine ve kişilerle olan ilişkilerine göre dağılım değişikliği gösterebilen bir hastalıktır. Genellikle aile yaşantısının bozuk olması yada ağır travmalar yaşanmış olması sinir hastası olma olasılığını da artırmaktadır. Aynı zamanda uyku düzeni dahil bütün çevresel koşullar kişinin psikolojisini doğrudan etkileyebilmektedir.

Sinir hastalığı ilk aşamalarda genellikle çok önemsenilmeyen fakat daha sonraki zamanlarda oldukça problem yaratabilen bir durum olmaktadır çünkü kişinin çevresi ve yaşantısı direkt olarak hastalıktan etkilenebilmektedir. ,

Sinir hastalıkları genellikle psikolog ve ilaç tedavisinin gerekli olduğu düşünüldüğü zamanlarda ise psikiyatri ile müdahale edilebilen bir durumdur.

Sinir Hastalığı Belirtileri
Başlıca Belirtiler Aşağıda Verilmiştir;

  • Anksiyati
  • Üzgün olmak ve depresyon
  • Kızgınlık
  • Kafa karışıklığı
  • Kendi ifade edebilememe
  • Gaipten sesler duymak
  • Zorla yada Düşünmeden Hareket Etmek
  • Uyuşukluk
  • Rahatsız eden birtakım düşünceler
  • Hiçbir şeyden mutlu olamama
  • Negatif düşünceler
  • Agresif olmak
  • Toplum içinde uygun olmayan davranışlar sergilemektir.

Sinir Hastalığı Testi
EMG testi olarak da tanınan bir testtir. Elektriksel yöntemler kullanılarak sinir ve sinir kökleri incelenmektedir. Bu test, genellikle çevresel sinir sistemi hastalığı teşhislerinde yaygın olarak kullanılmaktadır; hastalığın derecesi ve tedavi sürecini belirlemek için kullanılmaktadır.

Genellikle maksimum olarak 1 saat süren bir testtir. Kasların çalışmasının araştırılması da yapılan bir diğer uygulama olmaktadır.

EMG Testi Nasıl Uygulanmaktadır?
EMG testi 2 basamaktan oluşmaktadır:
Çevresel sinir sisteminin ve kas yapısının incelenmesidir. İki aşamanın birinin yada her ikisinin yapılacağına ise doktor karar vermektedir.

Çevresel sinir iletim ölçümü yapılırken elektrik akımından yararlanılmaktadır ve bunun için hastaya elektrotlar takılmaktadır. Bu elektrotlar vücudun çeşitli yerlerine takılabilmektedir. Genellikle en fazla 10 sinir ağı için kayıt alınmaktadır. Test sonrasında vücutta herhangi bir hasar oluşmamaktadır.

Kas Sisteminin İncelenmesi: Sinir sistemi ölçümünde olduğu gibi elektrotlar kullanılmaktadır. İlk testten farkı ise elektrotların kasların içine yerleştirilmesidir.İğnelerin şekli ve boyutu ise enfektör olan iğnelere benzememektedirler ve tek sefer uygulama içindirler. Sinyallerin alınması ve incelenmesi için kullanılmaktadırlar. İlk testle yakın zaman alan testlerdir. Testten sonra ise herhangi bir problem oluşmamaktadır.

Yukarıda bahsedilen iki testin sonucu olarak ciddi bir hasar oluşmamaktadır ve oluşan hasarların etkisi çok kısa sürede geçmektedir.

Sinir Hastalığı Çeşitleri Ve İsimleri
Sinir hastalığı olan kişilerin hangi sinir hastası grubuna girdiğini bilmesi tedavi sürecini kolaylaştıran bir durum olmaktadır ve diğer hastalara göre daha hızlı başarı elde edilebilmektedir.

Anksiyeti: Kaygı hastalığı olarak da bilinmektedir ve genellikle fazla endişenin meydana getirmiş olduğu bir durumdur. Aynı zamanda genellikle panik atak ve göğüs ağrılarıyla beraber görülen bir hastalık olarak bilinmektedir.

Saplantısal ve baskıcı sinir hastalığı ise genellikle olayların ve düşüncelerin sadece tek bir yönden ele alınmasından kaynaklanan bir durumdur.

Depresif sinir hastalığı: Depresyon, bir kişinin kendisini devamlı olarak kötü hissetmesi ve mutsuz olmasından kaynaklanmaktadır.

Çatışmaya ve kavgaya meyilli hastalar ise ayrı bir grupta incelenmektedir. Genellikle travmatik olaylarda hiçbir şekilde tepki veremeyen hastalardır.

Dengeleme sinir hastalığındaki kişiler ise rol yaparak istediklerini elde etmeye çalışırlar. BU şey para yada başka insanların sevgisini kazanmak olabilmektedir.

Beden selleştirme sinir hastalığında ise fiziksel olarak problemler mevcuttur.

Sinir Hastalığı Tedavisi ve Psikolojik Sinir Hastalıkları Nasıl Düzelir?
Sinir hastalıkları psikolojiden kaynaklanan hastalıklar olduğu için, psikolojinin normal haline gelmesi gereklidir. Dolayısıyla , psikoterapi ve psikiyatri yöntemleri sinir hastalığı tedavisinde kullanılan yöntemlerdir. Ayrıca kişinin yaşadığı çevre, etrafındaki kişiler ve bu kişilerin kişilik özellikleri, iş hayatı , maddi sıkıntılar, önceden geçirilmiş travmaların olması sinir hastalığına neden olabilen faktörlerdir. Sinir hastalığından şüphelenen kişilerin ilk olarak EMG testini yaptırması gereklidir. Eğer kişi sinir hastası ise bu test kişinin hangi tür sinir hastası olduğu hakkında da bilgi sağlayacaktır ve tedavi süreci daha rahat olabilecektir.

Ayrıca , kişilerin sinir hastalığı konusunda bilinçlendirilmesi ve bu durumun diğer hastalıklar kadar önemli bir hastalık olduğunun anlatılması da oldukça önemlidir.

“Sinir Hastalığı Belirtileri” üzerine 35 yorum

  1. Motorlu Testerenin Sesi Şarkı Gibi Geliyor
    Ben Bir Sinirhastasıyım Sinirlendğim zaman duvara kafa atarım cinayet işleyesim gelir kendime gülerim hem ağlarım
    Kolay Ağlarım Kolay Sinirlenirim Kollarıma Jilet Çekerim
    Hayatımın Hiç Bir Anlamı Yok Sinirlendiğim zaman insanları böcek gibi ezmek ister canım

    Cevapla
    • Kendinize bir amaç edinin. Bence bir spor dalına başlayıp enerjinizi sinirinizi stresinizi azaltabilir. İlginizi bir başka yöne çekebilirsiniz. Allah şifa versin.

      Cevapla
    • Bence de spora başlamalisin kardeşim başta bende senin gibiydim sonra karate ve taekwondo ya başladım zamanla kolay kolay sinirlenmemeye herşeyi sakinlikle karsiladigimi gordm faydası çok oluyor

      Cevapla
  2. ben önceden kolay kolay sinirlenmezdim son zamanlarda yaşadığım olaylar dışında da içime kapanık biriyim ve artık en ufak bir şeye sinirlenip etrafımdakilere zarar vermemek için elimden geldiğince çabalıyorum ama kendime zarar veriyorum sakinleşmek için ya müzik dinliyorum yada gitarla uğraşıyordum belli bir süredir insanlardan oldukça uzak durmaya çabalıyorum ve artık düzelmek istiyorum

    Cevapla
  3. Sinirlendğim zaman duvara kafa atarım cinayet işleyesim gelir kendime gülerim hem ağlarım Kolay Ağlarım Kolay Sinirlenirim Kollarıma Jilet Çekerim Hayatımın Hiç Bir Anlamı Yok Sinirlendiğim zaman insanları böcek gibi ezmek ister canım

    Cevapla
  4. Bende önceden. Sinirlenmezdim ama şimdi herşeye sinirleniyom kimseye bişey diyemiyom kendi kendimi parçalıyom şu anda ellerim kolarım çok ağrıyor 2 yıldır doktor doktor geziyorum ne olacak bilmiyorum

    Cevapla
  5. Birsey sormk istiyorum benim bir yakinim çok degisti çok agresif birisi her gün dahada artiyor onla kavga ettigimizde bize esyalar firlatiyor konustugumuzda bizi takmiyormus gibi davraniyor ama çok kiziyor ailesine karşı çok küstahlaşti artik ailesi korkuyor esyalar firlatiyor bagiriyor küfür ediyor sonrada unutmuş gibi yapiyor bizi korkutmaya çalisiyor ne yapmaliyiz çok korkuyorum

    Cevapla
  6. En ufak şeylere sinirlenmek benimde canımı yakıyor elbet bana da zararları oluyor, ama ben böyle biriyim iyileşemem nedenini bilmiyorum fakat sadece olmayacağına inanıyorum. Sinirlendigimde kimseyi görmüyorum görsem de umrumda olmaz çünkü alıştım artık başkalarına zarar vermeye kendime zarar vermeye hepsine yavaştan alıştım. Kabullenme aşamasındayım artık hiçbir psikoloğun hiçbir psikiyatristin yararı dokunmuyor bana verdikleri ilaçlar, daha çok bağımlılığa sürüklüyor yavaş yavaş eriyorum gittikçe yok oluyorum

    Cevapla
    • Geçmiş olsun, psikiyatrisler durumunuz için size en uygun ilacı vermişlerdir. Umarım yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

      Cevapla
  7. Herkes üstüme çok geliyor ancak bişey yapamıyorum tek yapabileceğim şey ağlamak oluyor sinirlenince ellerim titriyor sanki gidip ölmek geliyor aklıma kendimi öldüresim geliyor bu evden gitmek istiyorum ama yalnızlıgım laf sokuryor sanki gidebileceksin üff iştee böyle sizce neler yapmalıyım?

    Cevapla
  8. Ben bir kaç olaydan sonra kendimi sinir hastası sandım ve biraz araştırdım galiba sinir hastasıyım aileme söylesem doğru olur mu

    Cevapla
  9. Ben kendimi bildim bileli sinirliydim fakat son zamanlarda iyice arttı.Aile içi olumsuzluklar çıkmaya başladı evden uzaklaşmak istiyorum sigaraya başladım bu yüzden.Evdekiler beni dışlıyomuş gibi geliyo.Sinirlenince küfür edip bi yerleri dagıtıp duvarlara vuruyorum.Geceleri sanki sesler duyuyo gibiyim.Aynı anda gülüp ağlıyorum.Üzüntüm artık kin öfke duygularına dönüşüyo ne yapmalıyım yardım edin

    Cevapla
  10. Aşırı derecede herşeye sinirleniyorum en küçük şeye bile sinir oluyorum sonra sinirimden kendime zarar veriyorum eşyaları fırlatıyorum özellikle biri beni uzdugunde kafayi yiycek kadar sinirleniyorum içime aşırı kapandım kelimelere dökemiyorum herkesten aşırı sıkıldım ve yoruldum insanları hayatımda pek istemiyorum zaman zaman dakikalarca sabaha doğru pencere kenarından boş boş dışarıyı seyrediyorum uyumak istemiyor ve mutlu olamıyorum

    Cevapla
  11. Benim sorunum esimle ben cok sinirli bir yapiya sahibim esim benle kavga ediyor ondan sonra bana sen sinir hastasisin delisin diyip karsimda guluyor sinirimden agliyorum o hala guluyor ben dayanamayip ona vuruyorum sonrada o bana vuruyor zaten maddi durumum hic iyi degil cocuklarim cok arsiz bakamiyorum bide esimle ugrasiyorum bana yardim edin nolur neyapmam gerekiyor lutfen

    Cevapla
    • Doktor değilim evlide değilim ancak sizin çok güçlü durmanız lazım dimdik ayakta olacaksınız karşıdaki güldükçe onu aldırmamayı öğreneceksin sonra duymayacaksın

      Cevapla
  12. Psikiyatris le görüş diyosun ya ben gittim hemde bursanın şyi bi özel hastanesine. Muayene ücreti çok olmasına rağmen beynime dediğiniz elektriksel test yapılmadı. Sadece biraz konuşup kendi kendine yaygın anksiyete bozuklupu diyip ilaç verdi. Verdiği ilaç çok fazla yan etki yaptı içemedim. Prozac içtim kendi kendime bi süre iyi geldi hamileyim diye içemiyorum. Şimdi ben anlatayım. Ben de hemen sinirlenip ağlıyorum ama biri bana karıştığı zaman. Yani zorladıpı baskı yapmaya çalıştıpı zaman. Beni rahatsız ettiği zaman . Ben sinir hastasımı oluyorum ?

    Cevapla
  13. Merhabalar kardeşim en ufak şeye sinirleniyor annemi babamı dovuyor bağırıyor kriz geçiriyor her dediği yapılmazsa tehdit ediyor psikologa götürdük ilaç kullanıyor ama hala ayni hareketler

    Cevapla
  14. Ben bilmiyorum kız arkadaşım ile sohbet ederken birden en ufak bir cümlesine sinirlenip taş taş üstünde bırakmıyorum ortalığı dağıtıyor sağı solu tekmeleyerek kendime zarar veriyorum bu durum ikimizide korkutuyor bana yardım edin lütfen iyice ileriye gidipte hem ilişkimize hemde fiziksel olarak birbirimize zarar vermekten korkuyorum, bazen çelişkiye düşüyormuşum kendimle çelişiyormuşum,herşeyde onu suçluyor hep kalbini kırıyorum geceleri uyku uyuyamıyor askerde sessiz kaldığım anlar dışarda baskı yüzünden sessiz kalıp cevap vermediğim anlar gözümün önüne geliyor yatakta gene sinirleniyor burnumdan soluyor sabah 6 ya kadar uyuyamıyorum bana lütfen yardım edin

    Cevapla
  15. Merhaba arkadaşım herşeyi kafasına takıyor ve gece düşünmekten uyuyamıyor hergece böyle saçma ne varsa kafasına takıyor sinirlendiğinde sinirlerine hiç hakim olamıyor başkasına zarar vermemek için kendine veriyor.Yapmak istediği bazı şeyler var yapmaya çalışıyor ancak başarısız olduğunda kafaya daha çok çok takıyor ben dahi onun psikolojik durumunu çözemiyorum acaba sinirsel bişeymi?

    Cevapla
  16. Ben bir erkeğim eşimin sınırı yüzünden evde pek söz sahibi değilim aileme çok bağırıp çocukla tehdit ediyor pisikiyatiye goturdum çare bulamadım ailem boşanma diyor her konuda arkamda hakliysam dahi arkamda durmaz birde beni suçlar herkesin yanında genelde ailemin yanında her konuda duyduğum tek söz bana acı veriyor ben seni çekmem senle ugrasmam diyor ne yapmalıyım bilemedim depresyona girdim

    Cevapla
    • Sorun anladığım kadarıyla sizde değil. Gerekirse eşinizin ailesiyle görüşün bu durumu ve yardım isteyin. Sizin ve eşinizin bir psikoloğa görünmesi iyi olabilir.

      Cevapla
  17. Ben sinirlendiğimde kendimi hatırlamıyorum kendime zarar veriyorum durmadan her kötü olaya ağlıyorum aniden gelişen bir şekilde bişey olması gerekmeden üzgün olabiliyorum ve sinirlendiğim zaman ellerim titriyor ve uyuşmaya başlıyor

    Cevapla
  18. Merhaba 20 yaşındayım hep sakin biri olarak bilinirdim ama lise dönemimden beri kaygılanınca kollarımı parçalıyorum tırnaklarımla trafikte aşırı sinirli oluyorum ve haksız olsam bile sinirlenip hakaret ediyorum insanlara sonradan pişman oluyorum biriyle tartışırken ellerim bacaklarım o kadar titriyor ki durduramıyorum ve sonra o siniri başka yerden çıkarmak istiyorum hayatımın her anında kaygı hissediyorum.Bu yüzden galiba her gün bir şey yapmasam bile çok yorgun oluyorum sizce bende bu hastalıklardan biri var mıdır?

    Cevapla

Yorum yapın