Cereyenda Kalma Belirtileri

Ahmet

Cereyanda Kalma Nedir ?
Halk arasında cereyanda kalma olarak bilinen, hava akımında kalma durumudur. Kişinin birden çok hava akımında kalması sonucu oluşan cereyanda kalma durumu, bazı istenmeyen durumlara yol açabilmektedir. Çok ciddi durumlara sebebiyet vermese de, sırt ağrısı, baş ağrısı yada göğüs ağrısı gibi durumlara neden olabilmektedir.

Cereyanda kalmanın neden olduğu en ciddi tehlike ve hastalık, zatürredir. Kişi terli yada hafif nemli olarak hava akımına maruz kaldığı takdirde, ciğerlerini üşütebilir. Bu durumda zaman içerisinde kötüleşerek zatürreye varan sonuçlar doğurur. Zatürre genellikle, akciğerlerin üşütülmesi sonucu ortaya çıkan kötü bir hastalıktır.

Cereyanda kalma çoğunlukla öksürük, ateş, mide bulantısı gibi durumlara neden olabilmektedir. Fakat hava akımında kalma durumu halk arasında çok önemsenen bir durum olmadığı için, bazen kötü durumların oluşmasına sebep olabilmektedir.

Cereyanda Kalma Belirtileri
Cereyanda kalmanın bir takım belirtileri mevcuttur. Bu belirtiler genellikle uzun süren sırt ağrıları olarak ortaya çıkmaktadır. Yukarı sırt kısmında meydana gelen ağrılar, zaman içerisinde boyunda ve baş kısmında ağrılar meydana getirebilmektedir.

Cerayanda kalmanın vücutta meydana getirdiği ağrıların haricinde oluşturduğu bazı durumlar da mevcuttur. Bu belirtiler şunlardır:

  • Şiddetli öksürük
  • Ateş
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Halsizlik ve yorgunluk
  • Göğüs yada sırt ağrısı

Bu tarz belirtiler, hava akımında kalmaya işarettir. Fakat çoğunlukla ciddi durumlara sebebiyet vermezler.

Cereyanda Kalmak Sırt Ağrısı Yapar Mı ?
Yukarıda da belirtildiği gibi, cereyanda kalmanın bir numaralı belirtisi sırt ağrısıdır. Bu durumun sebebi de, iki veya daha fazla hava akımında kalan vücudun soğuk almasıdır. Bu durumun sonucunda sırt ağrısı ortaya çıkar. Ciddi durumlara neden olmayan bu sırt ağrısı, ağrı kesici alınarak ve bir müddet yatakta dinlenerek tedavi edilebilmektedir.

Cereyanda Kalmak Ne Gibi Hastalıklara Yol Açar ?
Cereyanda kalmak genellikle ciddi durumlara yol açan tıbbi bir durum değildir. Fakat terli yada duştan çıkmış bir kişinin, birden çok hava akımında kalması sonucu akciğer üşütmesi yaşaması olasıdır. Bu durum da, şiddetli öksürük, ateş durumunun görülmesi yada başka viral semtomlarla ortaya çıkar.

Bu semptomlar zaman içerisinde ilerleyerek, vücudun da zayıf düşmesi ile zatürreye çevrilebilmektedir. Bu yüzden cereyanda kalmak her ne kadar ciddi bir duruma neden olmasa da, zatürreye neden olabileceği unutulmamalıdır.

Cereyanda Kalmak Neden Hasta Eder ?
Cereyanda kalmak, yani hava akımında kalmak doğrudan olmasa da dolaylı yoldan hasta olmaya neden olur. Terli yada ıslak olan kişi, hava akımında kaldığı zaman, cildine nüfuz eden rüzgar yada hava akımı ciltteki teri-suyu soğutur. Bu soğuyan ter zaman içerisinde dokuların içine işler. Bu durumun sonucunda da dokularda ağrı yada sızı meydana gelir. Metabolizmanın zayıflaması ile yada yorgunluk ile birleşen cereyanda kalma durumu, hastalığa neden olur.

Cereyanda Kalmanın Tedavisi Nasıl Olur ?
Cereyanda kalma yada üşütme, ciddi tedaviler barındırmamaktadır. Bu tedavi türleri basit formlu ve dinlenme temalı tedavilerdir. Cereyanda kalarak üşüten kişide genellikle öksürük, ateş, mide bulantısı ve sırt ağrısı gibi basit semptomlar gösterir. Bu semptomlar en ağır olduğu durumda bile antibiyotik vasıtasıyla tedavi edilebilirler. İlaç tedavisinin yanında uygulanan bir durum da, kişinin yeterli süre dinlenmesidir. Yeterli derecede dinlenen kişiler, cereyanda kalmayı kolaylıkla atlatabilmektedir.

Cereyanda kalma sonucu zatürre olmuş kişilerde ise tedavi yöntemleri ve uygulamaları farklıdır. Zatürre olan kişilere uygulanan tedavi yöntemleri; antibiyotik tedavisi, düzenli beslenme uygulamaları ve iyi bir şekilde dinlenmeyi içermektedir.

Yorum yapın