Ayakta Sinir Sıkışması Belirtileri

Ahmet

Sinir sıkışmasının yaygın olarak görüldüğü yerlerden biri ayaklarımızdır. Çevresel sinir sisteminde meydana gelen bir durumdur ve omurilikten ayağa gelen sinirlerde baskıdan kaynaklanan iletim bozukluğu oluşmaktadır. Dolayısıyla ikazcı sinirlerde problemler meydana gelmektedir. Ayakta sinir sıkışmasının ne zaman olacağı bilinmemekle birlikte az ya da sık olarak görüldüğü durumlar mevcuttur. Ayakta meydana gelen sinir sıkışması ayak bileklerinde ve ayak parmaklarında bulunan sinirlerde meydana gelebilmektedir. Sinir sıkışmaları ayaklarda ağrıya da neden olabilmektedir.

Ayakta meydana gelen sinir sıkışmaları tedavisi tamamlandığında sona eren bir durumdur ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Ayakta Sinir Sıkışması Nedenleri ve Belirtileri
Ayakta sinir sıkışmasının nedenleri ve belirtileri birbirine bağlı olarak gelişmektedir. Sıkışma kendini uyuşma veya karıncalanma olarak göstermektedir. Daha sonra ise ayakta ağrı şeklinde de sinir sıkışmasının etkileri gözlemlenmektedir. Ayrıca sinir sıkışması meydana gelen ayağa yüklenilmesi durumda kişide oldukça fazla ağrı oluşmaktadır. Ayakta meydana gelen sinir sıkışmaları sonraki aşamalarda bacaklarda da oluşabilmektedir.

Ayakta yanma hissi ise ayakta sinir sıkışmasının bir diğer belirtisidir. Ayakların alt kısmında meydana gelen oldukça fazla olan yanma hissi de sinir sıkışmasının bir sonucudur.

Kısacası; bacaklarda ve bacaklarda meydana gelen sinir sıkışmalarının temel nedeni basınç olmakla birlikte belirtileri de yazımızda anlatılmıştır.

Ayakta Sinir Sıkışması Nasıl Anlaşılır?
Sinir sıkışmasının anlaşılabilmesi için bir takım fiziki testler gereklidir. Hastanın sinir sıkışması belirtilerine sahip olması durumunda doktora gitmesi gereklidir. Bu durumda doktor hastaya birtakım testler uygulamaktadır. Bu testler ve kısaca açıklamaları aşağıda verilmektedir;

Sinir İleti Çalışması: Sinir iletim hızı ölçülmektedir ve kişinin sinirlerine belli aralıklarla uyarılar gönderilir. Böylelikle hastanın sinir sisteminin nasıl çalıştığı saptanır.

Elektromiyografi: Kaslardaki elektrik deşarjı ölçülmektedir. Kasların içine elektrotlar yerleştirilir. Daha sonra ise hastanın kasları çalıştırılır ve durum saptaması yapılır.

Manyetik rezonans Görüntüleme: Kişinin sert ve yumuşak dokularının gözlemlenmesi amaçlanmaktadır. Oldukça yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

Ayakta Sinir Sıkışması Bitkisel Tedavi
Ayakta sinir sıkışması tedavisi bitkisel olarak desteklenebilen bir tedavidir. Bunun için yaklaşık olarak 25 adet kiraz sapı , ısırgan otu ve 2 su bardağı gereklidir. Suyun klorsuz olması önemlidir. 2 su bardağı suyun içerisine kiraz saplarını atınız. Daha sonra ağzını kapatınız. 4 dakika kaynatınız ve 1 tatlı kaşığı ısırgan otu ekleyiniz. Son olarak 3 dakika kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz. Yarıya bölüp sabah kahvaltısından önce 1 saat ve öğlen yemekten 1 saat sonra olacak şekilde içiniz.

Ayakta Sinir Sıkışması İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?
Ayakta sinir sıkışması belirtileri olduğu takdirde fizik tedavi, nöroloji ve ortopedi doktorlarına gidilmesi gerekmektedir.

Ayakta Sinir Sıkışması Tedavisi
Ayakta sinir sıkışması olduğunu düşünen kişilerin öncelikle belirtileri teşhis ettirmesi gerekmektedir. Dolayısıyla sinirlerin eski iletimi ve kan dolaşımın eski şekline dönmesi sağlanmalıdır. Öncelikle ayaklara buz kompresi yapılması gerekmektedir. Bunun için direkt uygulama yerine havluya sararak uygulamayı tercih ediniz. Uygulama süresi 25 dakikadan fazla olmamalıdır. İlaç olarak kanı sulandırıcı ilaçlar tercih edilebilir. Aspirin ise bu ilaçlardan en yaygın olanıdır. Ayrıca kişinin ayağına fazla yüklenmemesi önerilmektedir.

Yorum yapın