MS Hastalığı Belirtileri

admin

Updated on:

Emes Hastalığı Belirtileri

Makalemizde MS, dilimizde EMES olarak da bilinen hareket aksaklığı, kas zayıflaması, kısmı felç, denge bozukluğu gibi sorunlara yol açan MS Hastalığı Belirtilerini inceleyeceğiz. Aynı zamanda MS hastalığının tedavi yöntemlerinin olup olmadığı ve bitkisel tedavi yöntemlerinin başarılı sonuç verip vermediği hakkında da bilgiler vereceğiz.

MS Nedir?
MS
olarak bildiğimiz hastalık Multiple Skleroz hareket aksaklığı‚ kasların zayıflaması‚ kısmi felç‚ denge bozukluğu ve görme‚ konuşma bozukluğu olarak açılabilir. MS hastalığı ataklar halinde geçirilen bir rahatsızlık. MS hastalığı beyin ve sinir sistemine bağlı bir hastalıktır. MS hastalığı belirtileri konusuna girmeden önce bu hastalık hakkında kısaca bilgi verelim.

MS Hastalığı Neden Olur?
Ne yazık ki bu hastalığı ortaya çıkaran nedenler henüz bilinememektedir. Bağışıklık sistemi vücutta belli bir bölümü sanki vücuda ait değilmiş gibi görür ve onu yabancı addederek ona karşı savaş açar. Bu da hangi bölüm ise bu bölümdeki sinirlerde tahribat meydana gelir. Belirtiler de bu sinirlere göre değişir.

MS Hastalığı En Çok Kadınlarda Görülür
MS hastalığı daha çok kadınları etkisi altına alan bir hastalık. 30 ile 40 yaş aralığında bulunan kadınlarda daha sık ortaya çıkar. Kesin bir bilgi olmamakla birlikte genetik faktörler ve alınan virüsler hastalığın meydana gelmesine yol açabiliyorlar. MS hastalığına yakalanan kadınların daha çok eğitimli ve sosyal kadınlar olduklarını görüyoruz. EMES Hastalığı Belirtileri bir çok şekilde kendini gösterir.

MS Hastalığı Belirtileri
– Kaslarda güçsüzlük hissi
– Hareketlerde problemler
– Görme bozukluğu
– Konuşma bozukluğu
– Denge problemi
– Kaslarda spazm oluşumu
– Depresyon
– Boşaltım ve sindirim sistemi sorunları
– Algı problemleri

MS Hastalığı Belirtileri bu maddelerden oluşmaktadır. Eğer bu belirtilerden herhangi birini kendinizde veya size yakın olan birinde görüyorsanız mutlaka konusunda uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

MS Hastalığı Teşhisi; MS hastaları derecelerine göre farklı sıklıkta ataklar geçirir. Bu belirtiler ve ataklar gözlemlendiğinde vakit kaybedilmeden doktorlara başvurulmalı. MS hastalığı bir beyin ve sinir hastalığı olduğundan dinlenmek vb. önlemler belirtileri değiştirmeyecektir.

Uzmanlar MS şüphesi taşındığını düşünmeleri durumunda başta beyin MR ve çeşitli tahliller isteyecektir. Ayrıca farklı uzuvlara verilen elektrik ile hangi uzuvlara etki ettiğine dair saptamalar yapılır. Tüm tetkiklerden sonra teşhis konulabilir.

MS Hastalığı Tedavisi; MS hastalığında ne yazık ki kesin bir tedavi yöntemi mevcut değil. Tedavi süreci genel olarak hastalığın belirti ve ataklarını azaltmaya yönelik olacaktır. Bu tedavi genel olarak yüksek dozda kortizon tedavisidir. Kortizon insan vücuduna sınırlı bir süre ile verilir. Bu yüzden çok fazla yan etkisi bulunmamaktadır.

Genel olarak MS hastalarında kortizon tedavisi atakların süresini kısaltmak ve sıklığını azaltmak için etkili olmaktadır. Ancak yine de sık atak geçiren hastalarda interferon adı verilen daha farklı bir tedavi yöntemi uygulanır.

MS İlaçları
Ms hastalığı ilerlemişse öncelikle atak tedavisi yapılmaktadır. Sonrasında ise koruyucu tedavi uygulaması yapılıyor. Hastanın atak geçirdiği anda kortizon (steroid) tedavisi uygulanmaktadır. Ayrıca koruyucu olarak birçok ilaç kullanılıyor ancak bu ilaçlar kişiye özel olarak veriliyor. İlaçları doktorunuzdan hastalığınızın durumuna göre almanız gerekiyor.

Ms Atakları
Yukarıda da belirttiğimiz üzere hasta eğer MS atakları geçiriyorsa öncelikle yapılması gereken durum “atak tedavisi” olmalıdır. Kortizon tedavisinden sonra hastaya özel ilaç tanımlanmaktadır. Bu ilaçlara doktorunuz karar verecek.

MS Hastalığı Ölümcül müdür?
MS hastalığı ölümcül değildir. Sitemiz üzerinden bir çok soru alıyoruz, “emes hastalığı öldürür mü” şeklinde. Bu hastalığa yakalanan kişilerin korkmasına gerek yok, içinizi bu konuda rahatlatmak isterim. Ölümcül bir hastalık değildir. Ancak bu hastalığa yakalanan kişilerin normal insanlara göre yaşam ömrü 4-8 yıl arası azalabilir.

Emes Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?
Emes hastalığı bulaşıcı değildir ve kişiden kişiye ya da ebeveynlerden çocuklarına geçmez. Ancak şöyle bir durum söz konusudur. 1. Dereceden akrabanız olan birilerinde bu hastalık varsa, MS hastalığına yakalanma şansınız %5 civarındadır. Anne ve babanın akrabalarında bu hastalık varsa bu durumda %10 gibi bir ihtimal söz konusu olabilir.

MS Tedavisi Bulundu Mu?
Basında devamlı olarak ms hastalığına çare bulundu şeklinde haberler yayınlanıyor. Basından toplamış olduğum bir kaynağı sizlerle paylaşmak istedim. Alt kısımda Prof. Dr. Şeref Demirkaya’nın MS hastalığı hakkında yapmış olduğu açıklamaları okuyabilirsiniz.

MS Tedavisi: Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Şeref Demirkaya “Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan yeni bir ilacın denemelerine başlandığını ve şimdiye kadar alınan sonuçların olumlu olduğunu” belirtti.

Bir hastaya uygulanan bu ilacın ilk dozunda olumlu sonuçların alınmasının ardından ikinci dozunda verilmeye başlanması MS hastalarının umudu oldu. Bizlere de bu konuda “Emes hastalığı tedavisi var mı” şeklinde bir çok soru geliyor. O yüzden internette gördüğüm bu haberi paylaşmak istedim. Bu konu hakkında bir çok makale buldum ancak çok fazla da güvenemediğimden insanlara boş umut vermek istemiyorum.

MS Hastalığı Bitkisel Tedavi
Doktorlar bu hastalığın şu an için tedavisi olmadığını ve MS hastalığında atak önleyici iğnelerin İsrail’de üretilip, 3 aylık maliyetinin 7 bin TL olduklarını söylemeleri insanları her ne kadar umutsuzluğa itse de MS hastası olan Zafer Demir, keçi sütü ile bu hastalığa bitkisel tedavi yöntemi ürettiğini iddia etti.

Keçi Sütü: Zafer Demir MS hastası olan eşi için “Sağdığım sütü aç karnına hemen içiriyorum. Aynı zamanda kendimde içiyorum. Tedavisi yok denilen bu hastalığa kendimce çare buldum. Bu sayede hayatımız değişti ve eşim de kendini çok iyi hissetmeye başladı. Kısacası eskisi gibi mutlu bir aile olduk” şeklinde konuştu. (1)

Uzmanlarda laktoz oranı yüksek olan keçi sütündeki yağ asitlerinin birçok hastalığa iyi gelebileceğini söylüyor. Organizmalardaki iltihaplanmayı engelleyen keçi sütü diş ve kemik gelişiminde de iyi bir kalsiyum kaynağı sağlıyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Emes Hastalığı Bitkisel Tedavi Yöntemi
Bir yemek kaşığı kadar anadolu buğdayını 5 dakika boyunca kaynatın. Suyunu süzdükten sonra ılıtın. 1 ay boyunca her gün 1 bardak tüketin. Sonrasında ise kırkkilit otunu 1 bardak suda 5 dakika boyunca kaynatın ve günde 1 bardak için.

MS Hastalarının Sonu
Yukarıda da belirttiğimiz üzere MS hastalığının ölüm riski yoktur. Ms hastalığı belirtileri taşıyorsanız mutlaka doktora görünmelisiniz, eğer bu hastalık kesinleştiyse emes hastalığı bitkisel tedavi yöntemi olarak keçi sütü tüketebilirsiniz. Ya da yukarıda belirttiğimiz gibi İbrahim Saraçoğlu’nun tedavi yöntemini deneyebilirsiniz.

Medya da çıkan Ms hastalığı haberlerini “ms tedavisi bulundu” gibi kelimelerle Google.com üzerinden arama yapabilir ve yeni makaleleri inceleyebilirsiniz. Tıpta her gün yenilikler çıkmakta ve çaresi olmayan hastalıklar için bile yeni yöntemler bulunmaktadır. Ms hastalığında son gelişmeler oldukça bu makalemiz altında paylaşacağız.

Not; Ayrıca not olarak düşmek istedim. Ünlü sanatçı Serdar Ortaç bu hastalığa yakalanmıştır ve tedavi sürecindedir.

Yorum yapın